Cumnor Hill

Residential Extension

Cumnor Hill, Oxford

Cumnor Hill

Image-4

Andrew Dawson and Paul Southouse


This substantial family home has been formed out of several generations of add-ons and extensions. Whilst impressive, spacious and practical it required an element to bring these spaces and the rear of the house together in a cohesive way. Following the removal of the conservatory, a large open garden terrace was formed cutting into the sloping rear garden. A colonnade of steel posts provides support to a green roof and provides enclosure to a new garden room and pergola structure. 

Image-4
Image-1
Sketch1
Image-2

Residential Extension

Cumnor Hill, Oxford

Andrew Dawson and Paul Southouse


This substantial family home has been formed out of several generations of add-ons and extensions. Whilst impressive, spacious and practical it required an element to bring these spaces and the rear of the house together in a cohesive way. Following the removal of the conservatory, a large open garden terrace was formed cutting into the sloping rear garden. A colonnade of steel posts provides support to a green roof and provides enclosure to a new garden room and pergola structure.