Alma Place

Living room and kitchen extension (2016)

Andrew Dawson and Francesco Miniati
The project involves the refurbishment and extension of a small Victorian workers cottage into a contemporary family house. A new rear extension providing a new living room, kitchen and link to the original house is wrapped in copper, thereby providing a clear juxtaposition of the original fabric and the modern volumes without competing or mimicking the original house.

Alma Place

3d 1
3d 1
3d2
elevations
plan

Living room and kitchen extension (2016)

Andrew Dawson and Francesco Miniati
The project involves the refurbishment and extension of a small Victorian workers cottage into a contemporary family house. A new rear extension providing a new living room, kitchen and link to the original house is wrapped in copper, thereby providing a clear juxtaposition of the original fabric and the modern volumes without competing or mimicking the original house.